Meriukseen palkataan ihmisiä ”pitkälle kehitysmatkalle”. Meriuksen omistaja ja toimitusjohtaja Hannu Sarja toteaa, että jos elämän tarkoituksena on oppiminen, Merius on siihen hyvä paikka. Kivijalkana kaikelle tekemiselle on ratkaisukeskeinen kyseenalaistaminen ja uusien tapojen löytäminen. Kun kaikessa tekemisessä seurataan tätä punaista lankaa, töissä mennään oikeaan suuntaan.
Tavoitteena tehdä isot projektit ymmärrettäväksi suurelle yleisölle
Isojen hankkeiden yksi suurimmista haasteista on saada kaikki sidosryhmäjoukot ymmärtämään heti alkuvaiheessa, mitä ja miten ollaan tekemässä. Kun kaikki saadaan yhteiseen ymmärrykseen jo alkuvaiheessa, työ lähtee samaan suuntaan. Asiakkaalle tästä on selkeä rahallinen hyöty. Väärinymmärrysten aiheuttamat turhat työt vähenevät ja projekti soljuu eteenpäin mukavammin.
Merius toimii vaativien hankkeiden tulkkina ja tuo suunnitelmat suuren yleisön ymmärrettäväksi. Tähän ei tarvita pelkästään vankkaa teknistä ammattitaitoa ja visuaalisten työkalujen käsittelytaitoja vaan myös erilaisia viestinnällisiä taitoja. Meriuksella nähdäänkin tällä alueella valtava potentiaali niin yritysten omissa kuin myös yhteiskunnallisissa hankkeissa.
—Esimerkiksi kaupunkien rakennusten suunnittelussa selkeä ja ymmärrettävä viestintä oikealla hetkellä vähentää vastustusta ja turhien spekulaatioiden syntymistä. Vuorovaikutus ja tiedon avoin jakaminen tällaisissa asioissa on nykypäivää, Sarja toteaa.
—Aina kun katson vuoden taaksepäin, en olisi uskonut, että teemme näin vaativia hommia.
Jotta perspektiivi omaan tekemiseen säilyy, yrityksen johdon kannattaa välillä katsoa peruutuspeiliin. Tämä on erityisen tärkeää etenkin työntekijöiden kannalta.
—Voin olla erityisen ylpeä työyhteisön saavutuksista ja kehittymisestä. Kukaan ei tee tätä yksin. Jokainen pystyy kehittymään ja henkilöstömme on kasvanut yhdessä paljon. Olemme ottaneet vastaan teknisesti erittäin haastavia ja vaikeitakin projekteja, johon muut eivät välttämättä ole halunneet edes sekaantua. Kaikki olemme kuitenkin saattaneet loppuun onnistuneesti. Aina kun katson vuoden taaksepäin, en olisi uskonut, että teemme näin vaativia hommia.
Kasvuyrityksessä hallittu kaaos on positiivinen asia
Sarja toteaa, että jatkuva muutos on pysyvä tila kasvuyrityksessä. Kaikki työntekijät eivät voi kuitenkaan tehdä sataprosenttista kehitystyötä jatkuvasti. Tästä syystä Merius tarvitsee riveihinsä myös rutiinityöstä pitäviä henkilöitä. Tällöin tasapaino järjestelmällisen tekemisen ja kehittymisen kanssa pysyy stabiilina.
—Haluamme kuitenkin kannustaa kaikkia omaan ajatteluun ja tehdä mahdolliseksi sellaisen ilmapiirin, missä kaikki uskaltavat esittää vapaasti omia ideoitaan. Toivomme että tekeminen ei ole suorituskeskeistä, vaikka tekemisellä on aina tavoite. Työhyvinvointi lähtee siitä, että ihmiset kokevat saavansa aikaan merkityksellisiä asioita.
Kuka Hannu?
- Kotoisin Nivalasta
- Kahden aikuisen lapsen isä
- Tekn., MBA, HHJ
- Vahva suunnittelijatausta, 3D-maailmassa vuodesta 1996
- Kahdeksan vuoden kokemus esimiestyöstä konepajateollisuudesta
- Perusti Meriuksen vuonna 2003
- Palkkasi ensimmäisen työntekijän Meriukselle vuonna 2006
- Vuonna 2018 Meriuksella työskentelee noin 20 hlöä
- Harrastaa monipuolisesti liikuntaa, jatkuva opiskelija ja maailman menoa pohtiva